Remedii naturale pentru controlul diabetului

Diabetul se caracterizeaza prin prezenta glicemiei crescute si a productiei scazute de insulina de catre pancreas, ceea ce provoaca in cele din urma probleme grave de sanatate

remedii naturale

Unele remedii naturale sunt suplimente recomandate in terapia traditionala pentru diabet, dar nu reprezinta un substitut. Potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), exista peste 400 de milioane de oameni in intreaga lume cu diabet zaharat. Aceste cifre subliniaza severitatea bolii si cresterea rapida a acesteia.

Diabetul se caracterizeaza prin prezenta glicemiei crescute si a productiei scazute de insulina de catre pancreas, ceea ce provoaca in cele din urma probleme grave de sanatate. Desi nu exista nici un tratament de vindecare, boala poate fi tinuta sub control.  Una dintre cele mai naturale modalitati de a face acest lucru este utilizarea anumitor alimente si produse naturale.

  • Scortisoara

Scortisoara are capacitatea de a stimula productia de insulina in organism, ceea ce o face un aliat ideal in controlul diabetului. Insulina este un tip de hormon produs de pancreas. Functia sa principala este de a transporta si stoca glucoza in celule.

In cazurile de diabet, insulina nu este produsa sau organismul nu o foloseste corespunzator. O bautura sau o infuzie de scortisoara poate avea un efect benefic asupra scaderii nivelului de zahar din sange. Scortisoara ataca si bacteriile din organism si previne procesele inflamatorii.

  • Ghimbir

Diabetul poate fi controlat si chiar prevenit cu ajutorul ghimbirului. Consumul regulat de ghimbir favorizeaza productia de insulina si asimilarea acesteia in organismul diabeticilor.

  • Curcuma

Conform diferitelor studii efectuate in ultimii ani, curcuma are un efect benefic asupra normalizarii nivelului de zahar din sange si asupra controlului diabetului. Curcumina, care este continuta in turmeric, scade colesterolul si creste rezistenta organismului, deoarece actioneaza ca un antioxidant. Curcuma poate fi adaugata la diferite tipuri de salate, supe sau shake-uri.

  • Usturoi

Usturoiul are un efect extrem de benefic asupra persoanelor cu diabet. Regleaza nivelul glicemiei, creste activitatea insulinei si scade colesterolul, trigliceridele si acidul uric din sange.

Toate acestea sunt aratate de un raport dintr-un studiu, care mentioneaza, de asemenea, ca efectele usturoiului la persoanele cu diabet sunt mai favorabile decat cele asteptate prin utilizarea medicamentelor.

  • Aloe vera

Planta de aloe vera are proprietati care ajuta la scaderea zaharului din sange. Aloe poate fi, de asemenea, utilizata pentru a controla efectele diabetului asupra pielii, inclusiv a inflamatiei. Aloe Vera poate fi luata in mod natural sau ca supliment alimentar.