Roma si Barcelona, doua orase pe care trebuie sa le vizitezi!

Obiective turistice Barcelona

Roma, acest Oras Etern este o atractie turistica semnificativa, deoarece detine mai multe monumente emblematice datorita vechiului imperiu roman. Este capitala Italiei si a regiunii Lazio. Orasul este renumit pentru structura sa istorica si antica, ceea ce face ca privelistea sa fie magica.

Printre diversele atractii ale orasului se numara Vaticanul si Colosseumul. Cel mai faimos obiectiv turistic este Colosseumul. Fiind o minune a lumii, este unul dintre cele mai emblematice situri din Roma. A supravietuit mai multor cutremure, poluarii moderne si caderii marelui Imperiu Roman. Panteonul este, de asemenea, o structura emblematica care are aproximativ 2.000 de ani si se numara printre cele mai bune locuri de vizitat in Roma. Pentru a vedea frumusetea Panteonului, va puteti alatura unui tur ghidat.

Alte locuri includ Galleria Borghese, un paradis pentru iubitorii de arta, Forumul Roman, Colina Palatina si Piazza Navona. Cel mai bine ar fi sa cumparati un abonament care sa asigure un tur ghidat si transportul prin aceste situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Daca doriti sa vedeti dovezile existente ale unora dintre cele mai mari opere ale Imperiului Roman, asigurati-va ca adaugati Roma pe lista de dorinte!

Barcelona, un oras care ofera mai mult decat fotbal

Desi Barcelona este cunoscut pentru fotbal, orasul ofera o gama infinita de cladiri impresionante, plaje frumoase si o viata de noapte active..

Antoni Gaudi are numele scris pe multe cladirile monumentale din Barcelona, iar cea mai faimoasa dintre ele este Sagrada Familia. Este cea mai inalta biserica din lume si nu seamana cu nicio structura religioasa pe care ati mai vazut-o pana acum, ceea ce o face cel mai bun loc pentru a va incepe aventura in Barcelona.

Casa Batllo este o alta creatie unica a lui Antoni Gaudi. Desi nu a construit-o de la zero, a renovat-o in secolul XX, iar calitatea fantastica si atentia la detalii ies in evidenta. Casa Mila este o alta capodopera a lui Gaudi care iese in evidenta. Desi a fost proiectata ca o cladire rezidentiala, se numara printre numeroasele lucrari moderniste care au fost incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Pentru a va relaxa, mergeti pe La Boqueria, o faimoasa piata pietonala. Pentru cumparaturi alimentare, veti gasi tot ce aveti nevoie: legume proaspete, fructe proaspete, mezeluri, branzeturi si bere rece in pub-urile din jur.