Saltea antiescare – dispozitiv medical modern pentru tratarea escarelor

O astfel de saltea poate fi gasita in oferta magazinului online MagazinulOrtopedic.ro si poate fi asezata pe un pat medical sau pe un pat normal

carucior rulant

Persoanele imobilizate la pat au nevoie sa se simta confortabil si sa nu fie supuse riscului de a dezvolta leziuni si infectii din cauza sederii prelungite in aceeasi pozitie. O saltea antiescare poate fi solutia potrivita pentru indeplinirea acestor conditii, fiind un dispozitiv medical conceput special pentru persoanele nevoite sa petreaca mult timp in pat.

O saltea antiescare accelereaza vindecarea ulcerelor de presiune

Salteaua antiescare este eficienta pentru prevenirea ulcerelor de presiune si pentru accelerarea vindecarii acestor leziuni, care apar la nivelul tesuturilor moi ca urmare a presiunii exercitate asupra unei zone. Acestea pot sa apara pe orice zona a corpului, insa cel mai adesea partile afectate sunt spatele, calcaiele, soldurile. Netratate, escarele sau ulcerele de presiune pot duce la moartea tesuturilor.

O persoana cu mobilitate redusa petrece multe ore in pat in fiecare zi si are nevoie de sprijin pentru a se deplasa intr-un carucior rulant. In ambele cazuri, aceasta trebuie sa fie confortabila si sa nu simta presiune in anumite zone ale corpului.

Prin sistemul de reducere a presiunii, salteaua antiescare previne aparitia leziunilor la nivelul pielii persoanelor care stau multe ore in pat si care nu isi pot schimba pozitia foarte des. O astfel de saltea poate fi gasita in oferta magazinului online MagazinulOrtopedic.ro si poate fi asezata pe un pat medical sau pe un pat normal.

Salteaua antiescare are beneficii multiple pentru sanatatea utilizatorilor

Salteaua antiescare nu numai ca sporeste confortul persoanelor imobilizate, dar sustine o circulatie normala a sangelui si favorizeaza oxigenarea corespunzatoare a tesuturilor.

Saltea antiescare | Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

 saltea antiescare

Aceasta saltea foloseste o tehnica prin care se reduce presiunea asupra zonelor predispuse la aparitia leziunilor. Salteaua se instaleaza foarte usor si este un mijloc prin care se poate imbunatati modul de ingrijire la domiciliu al unei persoane imobilizate.

Datorita avantajelor utilizarii unei astfel de saltele, orice persoana care petrece multe ore in pat din cauza unei afectiuni care ii restrictioneaza miscarea si capacitatea de deplasare trebuie sa ia in considerare utilizarea unei saltele antiescare pentru un confort sporit si pentru a reduce riscurile pe care le implica escarele netratate.