Saltea antiescare, un instrument pentru alinarea suferintelor fizice

Un site destinat acestor tipuri de produse este foarte util, MagazinulOrtopedic.ro oferind o gama foarte variata de echipamente medicale pentru orice fel de afectiune, de la saltele antiescare pana la termometre, tensiometre sau umidificatoare.

scaun wc de camera

Persoanele care din diferite motive medicale sau din cauza varstei inaintate nu se mai pot deplasa si sunt nevoite sa-si petreaca tot timpul in pat trec printr-o multime de stari psihice si afectiuni ale sanatatii. Un astfel de exemplu este legat de escarele de decubit, care afecteaza pielea si tesuturile zonelor care intra in contact direct si permanent cu suprafata pe care sta pacientul. Acestea pot fi evitate prin utilizarea unei saltele antiescare.

Pe langa aceasta, un astfel de pacient are nevoie si de alte echipamente medicale care au rolul de a-i inlesni suferintele si a-l ajuta sa treaca mai usor prin aceasta afectiune. Prin urmare, un site destinat acestor tipuri de produse este foarte util, MagazinulOrtopedic.ro oferind o gama foarte variata de echipamente medicale pentru orice fel de afectiune, de la saltele antiescare pana la termometre, tensiometre sau umidificatoare.

Instrumente utile persoanelor imobilizate: saltea antiescare

Escara este o afectiune grava, greu de suportat si de vindecat, care consta in afectarea tesuturilor prin forta de frecare si de presiune asupra zonelor care intra in contact cu o suprafata. Aceasta este specifica persoanelor imobilizate la pat.

Pentru o imbunatatire a starii generale a acestor persoane si pentru evitarea aparitiei unor astfel de afectiuni, pacientii au la indemana o serie de instrumente si echipamente medicale, printre care se afla si salteaua antiescare, precum si scaunul wc de camera, care au rolul unor toalete care se afla la indemana persoanelor care nu se pot deplasa in camera de baie.

Saltele antiescare | scaun wc de camera | MagazinulOrtopedic.ro

saltele antiescare

In plus, ingrijitorii acestor pacientii trebuie sa cunoasca si alte metode ce au rolul de a impiedica aparitia acestor escare. O astfel de metoda este repozitionarea pacientului o data la 1-2 ore pentru a se preveni afectarea circulatiei in zona pe care este intreaga presiune a corpului.

De asemenea, ingrijitorii trebuie sa aiba grija si la asternuturi, pentru ca acestea sa nu formeze cute la nivelul zonelor celor mai predispuse la presiune, cum ar fi zona sacrala, omoplati, coate, genunchi sau calcaie. In plus, acestia trebuie sa inspecteze aceste zone pentru a identifica din timp posibile rani ale tesuturilor.