Sanzienele – plante cu proprietati magice si benefice asupra sanatatii

Medicina traditionala recomanda ceaiul din flori de sanziene pentru tratarea unor afectiuni des intalnite la femei, dar si in tratarea laringitei, in diminuarea unor noduli tiroidieni, in ameliorarea afectiunilor aparatului urinar, tulburarilor somnului sau de alta natura, asociate cu menopauza.

flori de sanziene

Sanzienele sunt flori cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile „magice” pe care le au, pentru ca erau folosite in tot felul de ritualuri, dovada stand scrierile vechi. Studiile recente arata ca terapia cu sanziene este „magica” si pentru trup. Un remediu pentru zeci de afectiuni, ceaiul de sanziene este recomandat pentru a trata afectiuni tiroidiene, pentru efectul sedativ usor, diuretic, depurativ, antispastic, laxativ, antireumatic si usor afrodiziac.

Beneficiile ceaiului de sanziene

Medicina traditionala recomanda ceaiul din flori de sanziene pentru tratarea unor afectiuni des intalnite la femei, dar si in tratarea laringitei, in diminuarea unor noduli tiroidieni, in ameliorarea afectiunilor aparatului urinar, tulburarilor somnului sau de alta natura, asociate cu menopauza. Ceaiul de sanziene recomandat pentru afectiunile tiroidiene se prepara sub forma de macerat la rece, dar este foarte eficient si sub forma de infuzie.

Bolile de rinichi si de ficat, pancreas si splina sunt tratate cu ajutorul ceaiului de sanziene daca este consumat pe termen lung. De asemenea, cei care sufera de acumulare de lichid in tesuturi si de anemie pot consuma ceai de sanziene, dar si pacientii cu insuficienta renala, care necesita dializa. Bolile sistemului nervos pot fi tratate cu ceaiul de sanziene, iar acest lucru este dovedit de sutele de pacienti bolnavi de epilepsie, de Alzheimer sau de Parkinson care au cunoscut imbunatatiri in starea lor de sanatate.

Unul dintre cele mai importante si cunoscute efecte ale ceaiului de sanziene este acela ca regleaza tiroida, afectiunile corzilor vocale, fie ca este vorba despre hipertiroidism sau despre hipotiroidism. Nu numai ceaiul se va dovedi un medicament eficient in aceste afectiuni, ci si uleiul sau tinctura de sanziene, care se aplica extern la nivelul zonei afectate (gatul).

Tot extern, se aplica in tratamentele anti-imbatranire si pentru mentinerea elasticitatii pielii, pentru estomparea ridurilor fine. In acest sens, sunt recomandate compresele cu infuzie de sanziene, iar unguentul de sanziene este leac eficient pentru bolile cutanate, pentru ulceratii si pentru durerile reumatice.

Sanzienele sunt flori de leac, cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile pe care acestea le au asupra organismului, atat la nivel extern, cat, mai ales, intern.