Oboseala, colesterol, raceala, probleme digestive… scortisoara este o mirodenie cu o multime de beneficii si in care lumea trebuie sa aiba incredere. Folosita in numeroase preparate sau produse de patiserie, este un excelent remediu pentru viata de zi cu zi.
Scortisoara este un condiment care este cunoscut de mii de ani pentru proprietatile sale medicinale. Recunoscuta de 1000 de persoane pentru mirosul sau deosebit, se gaseste in prezent sub forma de pulbere, de betisoare sau in numeroase produse, cum ar fi ceaiul sau chiar guma de mestecat! Daca acest condiment cu totul special are reputatia de a fi interesant pentru a ajuta la reglarea glicemiei persoanelor predispuse la diabet, el abunda si in multe alte beneficii pentru organismul nostru!
Scortisoara este bogata in minerale, fibre si antioxidanti.
Foarte bogata in fibre, scortisoara contine si vitamine sau minerale. Numeroase studii au ajuns la concluzia ca este si foarte bogata in mangan, in fier sau calciu. Aceste minerale au un rol distinct in organism. Pot transporta si stoca oxigenul, pot intari sistemul imunitar si au grija de oase si de dinti. Scortisoara are deci o multime de beneficii care intervin in numeroase mecansime ale organismului.
Scortisoara este un puternic antioxidant.
Scortisoara este extrem de bogata in antioxidanti. Antioxidantii au rolul de a incetini sau de a impiedica oxidarea celulelor. Joaca un rol primordial in imbatranirea celulelor, dar si in aparitia cancerului sau altor tipuri de maladii cardiovasculare.
Scortisoara poate preveni aparitia unor tipuri de cancer.
Scortisoara detine unele virtuti antitumorale si anticanceroase, mai ales datorita bogatiei sale in antioxidanti. Poate limita aparitia celulelor canceroase, dar nu este un remediu magic. Poate sa aiba insa un efect pozitiv atunci cand este combinata cu un tratament medical.
Scortisoara poate stimula sistemul imunitar.
Foarte bogata in vitamine, minerale si antioxidanti, scortisoara este o mirodenie ce poate sa stimuleze sistemul imunitar. Poate trata si micile neplaceri cu care vine iarna.
Scortisoara este cea mai bogata in aldehid cinnamic, un puternic antibacterian, antiviral, antifungic si antiparazitar cu un spectru larg. In plus, poate stimula si sistemul imunitar. Prin urmare, poate ajuta la vindecarea de toate micile afectiuni de iarna: raceli si nas care curge sau care este infundat, dureri de cap cauzate de raceala, gripa si alte virusuri. Trebuie doar sa se adauge in bauturile calde pentru a profita la maximum de beneficiile sale!