Spalarea parului in fiecare zi, o idee buna sau rea?

Pentru un par mai frumos, nu este nevoie de sampon, spun unii. Dar este atat de rau daca parul este spalat cu sampon si daca, mai ales, este spalat zilnic

spalarea parului

Pentru un par mai frumos, nu este nevoie de sampon, spun unii. Dar este atat de rau daca parul este spalat cu sampon si daca, mai ales, este spalat zilnic?

Din ce in ce mai des se auce ca este importanta eliminarea sampoanelor pentru reechilibrarea naturala a scalpului, cu atat mai mult cu cat parul are tendinta de a se ingrasa rapid. O idee buna sau rea totusi?

  • Nu conteaza frecventa cu care este spalat parul

Expertii spun ca spalarea zilnica a parului nu trebuie sa fie o regula, dar nici ceva de speriat. Dimpotriva, atunci cand glandele sebacee nu isi indeplinesc rolul in mod corespunzator si sunt in afara ordinului pe care organismul il da, producand prea mult sebum, este importanta curatarea zilnica a scalpului pentru evitarea altor inconveniente: mancarime, caderea parului, matreata etc.

De asemenea, chiar daca nu este probabil necesara spalarea parului, dar se prefera confortul, senzatia de lejeritate sau pur si simplu inceperea zilei cu mirosul de sampon preferat, acest lucru se poate face fara nicio retinere.

  • Ce sampon se poate utiliza pentru spalarea zilnica?

Nu problema spalarii zilnice a parului este de discutat, ci mai degraba cea a samponului ales. Ideala pentru sanatatea parului este folosirea unui sampon din ingrediente naturale sau a unui sampon usor, care contine mai putini tensioactivi, acei agenti de spumare nocivi in utilizarea zilnica.

In zilele noastre, cercetarea si dezvoltarea produselor cosmetice pentru par permite oamenilor sa beneficieze de sampoane mai blande, cu niveluri de pH adecvate pentru utilizarea frecventa. Trebuie doar sa fie ales un produs stampilat ca atare. Trebuie inteleasa originea acestor sampoane zilnice pentru a fi folosite in mod eficient.

Pe de alta parte, expertii sunt de acord ca exista semne de intrebare atunci cand este nevoie de spalarea zilnica a parului. Daca constrangerea vine de la un scalp care se ingrasa rapid, persoanele in cauza nu trebuie sa se multumeasca doar cu un sampon pentru utilizare frecventa, ci este de preferat un sampon care sa trateze, special formulat pentru a reechilibra productia de sebum, alernand cu un sampon mai usor.