Stii la ce sa fii atent cand cauti un carucior rulant?

MagazinulOrtopedic.ro este accesibil pentru toti cei care se confrunta cu probleme locomotorii, punandu-le la dispozitie o gama variata de carucioare rulante!

Pacientii care au nevoie de un carucior rulant, cu ajutorul caruia sa se deplaseze atunci au diferite afectiuni trebuie sa se informeze extrem de bine. Ce trebuie sa ia pacientii in considerare? Raspunsul se regaseste in randurile de mai jos!

Cine are nevoie de un carucior rulant?

Profilul pacientului este esential pentru alegerea carucioarelor potrivite. De exemplu, este important ca oamenii sa ia in considerare varsta celor care au probleme de sanatate, dar si diagnosticul oferit de medic.

Daca este vorba despre o imobilizare permanenta, iar pacientii isi vor petrece majoritatea timpului in carucior sau dispozitivul medical este necesar pentru persoane care au o dizabilitate care le permite sa se deplaseze singuri pe distante scurte si fara ajutorul caruciorului: acest lucru conteaza!

Cum functioneaza?

In functie de modul in care sunt actionate, carucioarele rulante pot fi manuale sau electrice. Alegerea unui model dintre acestea se poate face in functie de nevoile pacientilor, de bugetul disponibil, dar si de sumele pe care le poate deconta Casa de Asigurari. Mai mult, oamenii trebuie sa stie despre modelele manuale ca sunt recomandate pentru uz casnic, in interior, pe cand cele electrice sunt mai potrivite pentru exterior, pe distante lungi.

Dimensiunea potrivita

Carucioarele rulante au mai multe dimensiuni in ceea ce priveste sezutul, inaltimea spatarului, dar si lungimea bratelor. De ce? Pentru a fi adaptate foarte bine nevoilor pacientilor: ei trebuie sa se simta confortabil atunci cand se aseaza intr-un carucior rulant.

Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

In acelasi timp, consumatorii trebuie sa verifice daca modelele de care sunt interesati le permit sa regleze cotierele in functie de preferintele personale.

Greutatea suportata

Nu in ultimul rand, greutatea suportata de carucioarele rulante este un alt element de care e bine ca oamenii sa tina cont. De ce? Dispozitivele medicale au fost concepute astfel incat sa suporte diferite tipuri de greutati: daca unele dintre ele sunt potrivite pentru copii, altele sunt mai degraba ideale pentru persoanele mai corpolente.

MagazinulOrtopedic.ro este accesibil pentru toti cei care se confrunta cu probleme locomotorii, punandu-le la dispozitie o gama variata de carucioare rulante!