Tot ce trebuie sa stii inainte de a ti pune aparat dentar ieftin

Un aparat dentar ieftin poate corecta aspectul estetic si ocluzia defectuoasa, fiind o decizie foarte inteleapta

clinica dentara Elveto Dent

Un aparat dentar ieftin nu este doar o solutie eficienta de indreptare a dintilor si de imbunatatire a masticatiei si a aspectului estetic pentru toata viata, ci este si una din cele mai frecvente proceduri solicitate de catre pacientii unei clinici dentare.

Aparatul ortodontic a facut posibil ca milioane de oameni din intreaga lume sa obtina zambetul mult dorit prin alinierea dintilor. Medicii specialisti ofera pacientilor un sprijin esential in pregatirea lor, atat din punct de vedere emotional, cat si fizic pentru acest pas important.

Daca pana nu demult, purtarea aparatului dentar era o rusine, acum aparatul ortodontic este un motiv de mandrie si un semn clar ca pacientii au o igiena morala corespunzatoare si pun foarte mare accent pe aspectul lor fizic.

Un aparat dentar ieftin poate corecta aspectul estetic si ocluzia defectuoasa, fiind o decizie foarte inteleapta

Aparatul ortodontic metalic din oferta Elveto Dent este cea mai ieftina varianta indicata pentru corectarea aspectului estetic si ocluziei. Practic, medicul specialist efectueaza un detartraj, un periaj profesional, trateaza cariile si apoi insereaza aparatul dentar care va fi purtat pe o perioada cuprinsa intre 6 si 24 de luni. Uneori poate fi nevoie chiar si de extractii dentare ale unor dinti care nu mai pot fi salvati sau ale unor dinti sanatosi cand inghesuirile dentare sunt foarte mari si dintii nu pot fi alineati pe un maxilar prea mic.

O data ce pacientii ajung pe scaunul medicului ortodont, pregatiti sa faca marele pas, trebuie sa se astepte ca intregul proces de montare a aparatului sa dureze ceva timp pentru ca este necesara parcurgerea mai multor etape astfel incat specialistul sa se asigure ca este asezat corect pe dinti. In plus, pozitionarea aparatului dentar este foarte importanta pentru ca pacientii sa se asigure ca dintii vor ajunge in final la pozitia dorita.

O senzatie usoara de disconfort poate aparea oricand si in primele zile dupa montare, efectele benefice ale aparatului fac aceste neplaceri sa fie foarte suportabile. Tipurile de aparate dentare sunt prezentate in detaliu pe site-ul https://elveto-dent.ro.

Aparat dentar ieftin | clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

aparat dentar ieftin

Etapele montarii unui aparat dentar ieftin

Prima etapa a montarii unui aparat dentar in clinica dentara Elveto Dent este reprezentata de examinarea clinica a pacientului, consultatie care este urmata de amprentarea arcadelor pentru a obtine modelele de studiu care se analizeaza impreuna cu fotografiile intra si extraorale precum si cu radiografia panoramica.

Urmatorul pas reprezinta aplicarea adezivului dupa spalarea si uscarea dintilor care se fotopolimerizeaza pe dinte 20 de secunde. Urmeaza aplicarea bracketilor pe spatele carora se afla un colaj care se intareste cu lampa cu lumina albastra tot 20 de secunde. Din cauza presiunii exercitate asupra dintilor si dat fiind faptul ca este nevoie de o anumita perioada de timp de acomodare, medicii recomanda alegerea unor alimente moi in primele cateva zile de la montarea aparatului dentar, cei mai multi dintre pacienti se obisnuiesc cu purtarea acestuia dupa aproximativ o luna sau chiar mai devreme.