Acasă Retete Culinare Varza cu bulgur si carne tocata – o reteta turceasca delicioasa si...

Varza cu bulgur si carne tocata – o reteta turceasca delicioasa si satioasa

Aceasta reteta de pilaf de bulgur amestecat cu bucati de carne si de varza seamana cu sarmalele romanesti „imprastiate” sau „sparte”. Practic, gustul este cel de sarmale, insa reteta are iz turcesc si un mod de preparare diferit fata de cel al preparatului traditional romanesc. Acest preparat poate fi consumat la masa de pranz sau la cina, fiind satios, foarte hranitor si gustos.

Ingrediente si mod de preparare

Pentru acest preparat este nevoie de o varza alba mica, pana intr-un kilogram, de 250 de carne tocata de vita, de 200 de grame de bulgur, o ceapa de marime medie, o lingura de pasta de ardei, chimion si chilli macinat, sucul de la o jumatate de lamaie, doua linguri de ulei, sare si piper. Acestea sunt ingredientele pentru patru portii generoase de varza cu bulgur si carne tocata.

Varza se taie in patrate nu foarte marunte, se framanta cu putina sare ca sa se inmoaie un pic si sa nu isi piarda din volum. Separat se toaca ceapa fin si se caleste cateva minute, pana devine aurie. Se adauga peste ceapa carnea tocata si se caleste, amestecand des, pana isi schimba culoarea si nu mai este roz. In acest amestec se adauga treptat si varza, amestecand dupa fiecare mana de varza adaugata, pana ce se inmoaie putin.

Dupa ce este incorporata toata varza, se adauga pasta de ardei, chilli, chimionul, sarea si piperul si se caleste totul pret de cateva minute. Se adauga un litru de apa si sucul de la o jumatate de lamaie si se aduce la fierbere. Varza se fierbe la foc mic 40-45 de minute, timp in care gospodinele verifica sa fie fiarta si amesteca incontinuu.

La final, se adauga bulgurul si se fierbe totul cu capac inca 10 minute. Bulgurul absoarbe o mare parte din lichid. La final se gusta de sare si dupa ce se stinge focul, se mai lasa preparatul sub capac inca zece minute, ca bulgurul sa se umfle. Se serveste cald, cu smantana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sanzienele – plante cu proprietati magice si benefice asupra sanatatii

Sanzienele sunt flori cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile „magice” pe care le au, pentru ca erau folosite in tot felul de...

De ce sa iti vinzi cartile din biblioteca unui anticariat?

Din ce in ce mai multi cititori de carti isi indreapta atentia catre serviciile unui anticariat. De regula, cartile care sunt vandute in cadrul...

Varza cu bulgur si carne tocata – o reteta turceasca delicioasa si satioasa

Aceasta reteta de pilaf de bulgur amestecat cu bucati de carne si de varza seamana cu sarmalele romanesti „imprastiate” sau „sparte”. Practic, gustul este...

Informatii despre ingrijirea dentara pe care ar trebui sa le stie fiecare familie

Oamenii sunt programati sa aiba doar doua seturi de dinti naturali, cei de lapte si cei permanenti, motiv pentru care este absolut necesar sa...

Condimenteaza-ti relatia cu un masaj erotic impreuna cu partenerul sau partenera de cuplu

Dupa un anumit timp, cuplurile ajung la un punct in care intervine monotonia, obisnuinta, in care fiecare partener cunoaste tabieturile si placerile celuilalt si...

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.