Verificarea modelelor de procesoare la calculatoare ieftine

Ce procesoare au calculatoarele ieftine cu Windows 10? Cum afla utilizatorii aceste detalii?

calculatoare refurbished

Cumparatorii care decid sa investeasca in calculatoare ieftine si nu au un plan bine stabilit in ceea ce priveste verificarea caracteristicilor pe care le prezinta, trebuie sa ia in calcul sfaturile specialistilor It-sh.ro in ceea ce priveste identificarea modelului de procesor si caracteristicilor acestuia. Utilizatorii care doresc sa stie exact modelul procesorului, dar si sa ii monitorizeze viteza, temperatura, voltajele sau alte detalii importante trebuie sa urmeze unele etape si recomandari.

Ce procesoare au calculatoarele ieftine cu Windows 10? Cum afla utilizatorii aceste detalii?

Windows 10 ofera utilizatorilor toate informatiile legate de procesoare in mod direct, fara ca acestia sa fie nevoiti sa caute in alte parti sau pe alte site-uri. Se deschide, asadar, aplicatia Sistem > Despre> Specificatiile dispozitivului> Procesor. Aici utilizatorii de calculatoare refurbished sau second hand vor putea sa vada numele si modelul exact al procesorului, precum si viteza sa de baza.

O alta metoda de a verifica procesorul este in Managerul de activitati > Performanta > CPU. Acolo este afisat numele procesorului, dar si caracteristicile de baza ale acestuia, precum viteza de baza si viteza curenta. Utilizatorii care prefera rezumatele tip text pot accesa Informatii de sistem din Windows, care ofera detaliile necesare despre procesor. Acest tip de rezumate se gasesc in Informatii de sistem > procesor. Similar, utilizatorii pot deschide Managerul de dispozitive si pot extinde lista ce poarta numele “Procesoare”.

Folosirea aplicatiilor provenite din terte parti reprezinta una din cele mai bune metode pentru a afla detalii despre procesor. Aceste aplicatii, cum este cazul HWINFO le comunica utilizatorilor tot ceea ce vor sa stie despre procesor, fara a se limita numai la nume si viteza. Informatiile cuprinse in lista includ temperatura, viteza in timp real, voltajul, iar lista poate continua.

Calculatoare ieftine | calculatoare refurbished | It-sh.ro

calculatoare ieftine

Nu in ultimul rand, o alta metoda de a afla ce procesor au utilizatorii in computer este folosind memoria BIOS sau UEFI BIOS. O data accesata memoria BIOS a calculatorului, utilizatorii pot rasfoi paginile acesteia pentru a afla toate informatiile de care au nevoie.

Acestea sunt cele mai simple si comune metode de a afla informatii despre procesorul calculatorului. Unele sunt mai usoare, altele necesita cunostinte de specialitate din partea utilizatorilor, cert este ca aflarea modelului si caracteristicilor procesorului este un proces rapid.