Care sunt cele mai comune tratamente stomatologice ale anului 2022?

In prezent, cu toate ca tehnologia a avansat extrem de mult, din pacate exista, in continuare, un numar ridicat de romani care nu sunt dornici sa viziteze un dentist, reticenta acestora izvorand din diverse motive, precum lipsa banilor sau frica. Mersul la stomatolog nu trebuie sa fie optional, acesta fiind necesar pentru o dantura cat mai sanatoasa si frumoasa.

La momentul actual, exista anumite tratamente stomatologice ce sunt practicate intr-un mod mult mai comun fata de altele, acestea fiind extrem de populare printre randurile stomatologilor. Asadar, dorind sa ajute la informarea unui numar cat mai ridicat de persoane, in articolul de fata au fost aduse in discutie principalele lucrari stomatologice:

Cele mai comune probleme de natura dentara cu care se confrunta oamenii

Chiar daca tehnologia tinde sa evolueze intr-un ritm constant, cu toate acestea problemele cu care se confrunta romanii raman, in mare parte, aceleasi, cele mai comune situatii aratand in felul urmator:

  1. Caria dentara

Caria dentara reprezinta o pata de culoare neagra ce poate aparea la nivelul dintelui. Lasata nesupravegheata, aceasta se va dezvolta in voie, ajungand sa duca la aparitia sensibilitatii dentare si a unei dureri cat se poate de intense a dintelui afectat. Conform informatiilor date de catre o clinica stomatologica sector 6 Bucuresti, in cazuri extreme in care caria s-a dezvoltat foarte mult se poate opta pentru extractia dintelui afectat.

Tratamente stomatologice | clinica stomatologica sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

  1. Abcesul dentar

Prin abcces se intelege un saculet de puroi, simptomul principal constand in durere intensa ce se poate mari si mai mult in nivel daca problema ramane netratata. La PlazaDent.ro tratamentul consta in eliminarea infectiei respective, medicatia cea mai comuna constand in medicamente ce au rolul de a calma durerea si de a reduce inflamatiile.

In concluzie, acestea sunt informatiile care trebuie sa fie luate la cunostinta.